T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / İKİZDERE - Fazliye Hüseyin Turanlı Çok Programlı Anadolu Lisesi

DÖGEP MART AYI ETKİNLİĞİ

 

Dünya tarihi boyunca bir çok medeniyet gelip geçmiştir. Şüphesiz bu  medeniyetlerin  dünyaya katkısı olmuştur. Nitekim  bizim medeniyetimizin de dünyaya  büyük bir katkısı olduğu  tartışılmaz bir gerçektir. Özellikle bizim; bilim dünyasına çok şeyler kazandıran Farabi, İbn  Sina, Biruni, İbn Heysem,  Harezmi gibi bilginlerimiz, filozoflarımız vardır.  Medeniyetimizin bu parlak yıldızlarının şahsiyetlerini ve çalışmalarıyla insanlığa sundukları katkıları tanıyıp  gençliğe en iyi şekilde tanıtmamız, biz öğretmenlerin  milli bir davası ve görevidir.  Şunu iyi bilmeliyiz ki geleceğimiz olan ve çok şeyler beklediğimiz gençlerimizin, medeniyetimizin bu mükemmel şahsiyetlerini   tanıyıp rol model almaları bizlere  ve tüm insanlığa maddi manevi çok şeyler katacaktır.

              İkizdere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  zümresi olarak, DÖGEP MART ayı etkinliği olan ''ülkemizin din eğitimine , ilmi, tarihi  ve  kültürel mirasına katkıda bulunan  bilim insanlarının ve öncü şahsiyetlerin  biyografileri'' konusuyla alakalı  kaynakları (makale,kitap) hazırlayıp  bu kaynaklar üzerinden müzakeremizi  yaptık. Kontrollü normalleşme hasebiyle müzakeremizi  Fazliye Hüseyin Turanlı ÇPAL'nin  öğretmenler odasında, tedbirlere uyarak  yüz yüze  gerçekleştirdik. Müzakeremiz; Zümre başkanımız Şeyda Nur Karataş'ın başkanlığında, Fazliye Hüseyin Turanlı Çpal'nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Öğretmeni  Ahmet Karaağaç'ın konuşmasıyla başlamıştır. Müzakereyi, Zümre başkanımız Şeyda Nur Karataş'ın  ve Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Öğretmeni  Mahmut Dertli'nin konuşmalarıyla tamamladık.  Bu süre zarfında bizleri konukluğuyla memnun eden Fazliye Hüseyin Turanlı ÇPAL'nin Felsefe Grubu Öğretmeni  Ümran Sümer 'de katıldı. Bu sayede konumuz üzerinde disiplinlerarası  etkileşimin  faydalarını görmüş olduk.

 

İkizdere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi olarak katılımı ve değerli katkıları  sebebiyle  Felsefe Grubu Öğretmeni  Ümran Sümer'e müteşekkiriz.

 

02-04-202102-04-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2021 - Güncelleme: 02.04.2021 14:18 - Görüntülenme: 236
  Beğen | 1  kişi beğendi