Yaşadığımız Covid-19 salgını döneminde doğal beslenmenin önemi tüm bilim insanları tarafından vurgulanmaktadır. Sağlıklı beslenmenin paket ürünlerinden ziyade organik besinlerden elde edilen yemeklerden olması gerektiği anlaşılmaktadır.
Bu beslenme tarzı Slow Food olarak başlatılan hareket ile ortaya atılmıştır.
Fazliye Hüseyin Turanlı Ç.P.A.L. olarak Slow food beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesinin ve öneminin anlaşılmasının amaçlandığı bu projede; yiyecek – içecek hizmetleri alanı öğrencilerimizin meslek hayatlarında bu alışkanlığı yaygınlaştırmaları, yaşam tarzı haline getirmeleri, her proje ortağının kendi yöresine ait yemeklerden oluşturduğu menüleri (çorba, ana yemek, tatlı vb.) uygularken çektikleri fotoğraf ve videoları web 2 araçları ile proje ortaklarına tanıtmaları amaçlanmaktadır.